top of page
COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

​​

Korlátozó rendelkezések

Magyarország kormánya 2020. november 10-én a 484 és 485/2020 (XI.10.) kormányrendeletekben korlátozó intézkedéseket vezetett be a COVID-19 járvány visszaszorítása érdekében. A négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás beadásával a lépcsőzetes nyitás következő fokozataként, a Kormány újabb intézkedéseket határozott meg. A védelmi intézkedések feloldásának aktuális lépcsője jelentős részben a védettségi igazolványhoz kötött.

 

 

Az utazókat érintő korlátozások

  • Miután a koronavírus ellen beoltottak száma meghaladta a 4 milló főt, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának köszönhetően, ismét lehetőség nyílik a turisztikai célú utazásra a koronavírus ellen védett vendégek és a velük együtt utazó, felügyeletük alatt álló, kiskorú gyermekek számára. A koronavírus elleni védettség igazolása, a védettségi igazolvány bemutatásával történik.

  • A védettséget igazoló vendégek mellett, szállásadó partnereink továbbra is fogadhatják az üzleti, gazdasági, oktatási céllal érkező vendégeket, illetve abban az esetben, ha rendvédelmi illetve egészségügyi dolgozók szolgálatteljesítés kapcsán szeretnének megszállni.

  • A korlátozások minden szálláshelyre vonatkoznak, szállodákra és magánszálláshelyekre egyaránt.

  • Javasoljuk, hogy tömegközlekedés helyett saját gépkocsival utazzon. 

  • A szállodát kizárólag akkor keresse fel, ha egészségesnek érzi magát és az otthonában önnel együtt élők sem betegek. (lázmentesek, nem köhögnek, stb.). Aki a járvány tüneteit mutatja, azt sajnos nem fogadjuk!

  • Amennyiben megoldható kerüljék a készpénzt és inkább bankkártyával vagy SZÉP Kártyával fizessenek. A hotelből a ki és be-közlekedés önállóan történik. A biztonságról, felügyelt kamera rendszer gondoskodik.

  • A szálloda közös tereiben a száj maszk viselése ajánlott és ügyelni kell, hogy egymástól a 1,5-2m távolságot betartsuk.

A Covid-19 kézikönyv szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók és Tourinform-irodák számára tartalmaz hasznos információkat és praktikus, gyakorlati tanácsokat, melynek legfrissebb verziója az alábbi linkekről tölthető le.

https://mtu.gov.hu/documents/prod/covid19_kezikonyv-szallashelyek-frissitett-0513.pdf

bottom of page