top of page

HÁZIREND


 

Kedves Vendégünk! 

 

Üdvözöljük Pécsen és köszönjük, hogy a Nap Hostelt választotta szálláshelyének! Házirendünkkel szeretnénk biztosítani az Ön és többi Vendégünk zavartalan és örömteli pihenését a Hostel területén. Ennek érdekében kérjük, hogy az alábbi pontokat figyelmesen olvassa el és tartsa be. 

A bejelentő lap aláírásával Ön a Házirend pontjait, rendelkezéseit elfogadja és betartja. 

 

Köszönjük együttműködését és kellemes pihenést kíván Önnek, a Nap Hostel csapata!  

 

ÉRKEZÉS

Megérkezéskor a szobákat 13:00-tól 20:00-ig lehet átvenni, távozáskor pedig 10:00-ig kell elhagyni. A megadott időpontoktól eltérő érkezés, illetve szobaelhagyás is lehetséges, erről azonban tájékoztatni kell a Hostel személyzetét a +36 30 252 2972-es telefonszámon. 

 Amennyiben a takarítással kollégáink hamarabb végeznek, úgy lehetőség van a szoba díjmentes korábbi elfoglalására is a személyzet döntése alapján, ezt azonban nem garantáljuk előrejelzés nélkül. Lehetőség van a csomagmegőrzésre is a távozás napján. 

A Hostel területén csak regisztrált vendégek tartózkodhatnak. Ha a Hostel lakójához látogató érkezik, akkor érte a Hostelben lakó Vendég vállalja a felelősséget. A látogató csak a közösségi helyiségekben tartózkodhat, a szobában nem! A közösségi helyen és a hostel területén belül tilos bulit, hangos programot szervezni, ami zavarhatja a többi lakó nyugalmát!

 

BEJELENTKEZÉS

A szoba elfoglalásához szükséges a Vendég pontos beazonosítása az erre alkalmas fényképes hatósági igazolvány segítségével, és a “Bejelentőlap” kitöltése amit a vendég kézjegyével ellát. A Hostel 3. személy részére a vendégek adatait – a jogszabályi kivételektől eltekintve – nem adja ki semmilyen formában, a vendégek adatait zártan kezeli. A bejelentkezés után a Vendég előre fizeti a lefoglalt éjszakák díját (készpénzt és kártyát is elfogadunk). A hostelben 24 órás portaszolgálat áll rendelkezésre: +36302522972

 A Vendég a szállásdíj kifizetése után jogosult használni a Hostel által kínált szolgáltatásokat. A szolgáltatásokról a megérkezés után a recepciós tájékoztatja a Vendéget. A térítéses szolgáltatásokat a recepciós segítségével tudja igénybe venni. Kérjük, ezekről érdeklődjön a recepción.

A recepciós minden Vendégnek átad egy kulcskészletet amin található egy kód a bejárati ajtóhoz, egy mágneses ajtónyitó, és a számzáras udvari ajtó nyitókódja. A kulcs elvesztése, sérülése, hiányossága esetén a Hostel 20 € költségtérítést számol fel kulcskészletenként. Épületből való ki be járás a beléptető rendszeren keresztül korlátlanul biztosított. Kapuzárás nincs. Ezután a recepciós bevezeti a Vendéget az Ő számára lefoglalt szobához / ágyhoz. A Vendég kizárólag azt a szobát/ágyat jogosult használni, amit a Hostel személyzete a részére biztosított. Amennyiben más, nem az ő részére lefoglalt szobát / ágyat is használ, úgy annak költségét ágyanként 5 €-t köteles kifizetni.

TARTÓZKODÁS ALATT

Gondatlanságból vagy szándékosan okozott kárt a Hostel az okozóval megtérítteti. Abban az esetben ha károkozás történt, úgy a Vendég vállalja, hogy a szálláshely elhagyása előtt a kárt készpénzben rendezi. Amennyiben a helyszínen nem tudja kifizetni az okozott kárt, úgy elfogadja a Hostel kárigényét és minden további költséget is vállal, ami a károk ellenértékének kifizetésével kapcsolatban keletkezik. Erről jegyzőkönyvet készítünk. 

A szobában, illetve a Hostel terültén hagyott/elhagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk! Amennyiben értékeit széfbe szeretné helyezni, úgy kérje a recepció segítségét! A széf napi költsége 5€. A talált tárgyakat minden esetben a recepción le kell adni, ahol azt nyilvántartásba veszik. A talált tárgyakat egy hónapig tároljuk. A talált tárgyak a tárolási idő lejárta után megsemmisítésre kerülnek, vagy a vendég kérésére és költségére elpostázzuk a bejelentkezésnél megadott címre. 

22.00 óra és 08.00 óra között a pihenési időszakban kérjük mellőzzön minden olyan hangos és zavaró tevékenységet, mellyel megzavarhatja mások pihenését! Amennyiben a mások pihenését zavaró tevékenységet nem szünteti meg a recepciós felszólítására sem, úgy a Hostel jogosult a másokat zavaró Vendég kizárására. A házirend megsértése miatt, a vendégnek nem fizetődik vissza a szállásdíj, függetlenül a rövidített időszak, illetve az eltöltött napok számától. A szállásról kizárható az a személy, aki: 

  • bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el 

  • saját vagy más testi épségét veszélyezteti 

  • 22.00 és 8.00 óra között a pihenni vágyó vendégek nyugalmat zavarja. 

  • nem tartja tiszteletben a lakókat, bármilyen módon szándékosan zavarja nyugalmukat, vagy nem tartja be az alapvető emberi együttélés és kulturált viselkedés szabályait

KÖZÖS TEREK

A közösségi helyen és a hostel területén belül tilos bulit, hangos zenei programot szervezni, ami zavarhatja a többi lakó nyugalmát!

Megkérjük vendégeinket, hogy a konyha használata során vegyék figyelembe és tartsák be az alapvető higiéniai szabályokat saját és más vendégek egészségügyi állapotának védelmében. Amennyiben egy Vendég többször is súlyosan megszegi a higiéniai szabályokat úgy, hogy azzal veszélyezteti más Vendég egészségét, úgy az kizárható a szálláshelyről. A hűtőt bárki használhatja, de kérjük minden esetben vigye magával saját élelmiszereit távozáskor, amennyiben ezt elmulasztja az élelmiszereket megsemmisítjük. A szobákban háztartási gépek üzemeltetése szigorúan tilos (pl.: mikrosütő, gyorsforraló, kávéfőző, stb…)!

Az erkélyt csak a 3-as szobában tartózkodó vendégek használhatják saját felelősségre. Kihajolni a kőkorláton és dohányozni tilos az erkélyen! 

Kérjük, hogy a Hostel egész területén használt elektromos készülékeket használatuk után áramtalanítsák. A vizes blokkok használata során kérjük, tartsák be az alapvető higiéniai előírásokat, szabályokat. Szükség esetén igényelhető telefon (a recepcón kell kérni) a vendégek részére.

Kérjük Vendégeinket, zárják el maguk után a csapokat, kapcsolják le a villanyokat használat után és vegyék figyelembe az alapvető környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontokat, ezzel is védve közvetlen környezetüket. Továbbá kérjük, hogy jelezzék a személyzet felé az esetleges hibákat. Nagyobb mennyiségű szennyeződés esetén kérjen segítséget a recepción. A Dormitory szobákban a személyzet jogosult takarítást végezni a szabad ágyakon és azok környeztében. Kérjük ezt tegye lehetővé, ne akadályozzák a takarítók munkáját. 

Háziállat a Hostel területére nem hozható be!

A Hostel egész területe nem dohányzó! A Hostel épületében tűzjelző rendszer üzemel, mely dohányzás esetén beindul. A riasztás költségét a Hostel jogosult ráterhelni a téves riasztást dohányzással kiváltó Vendégekre a Hostel egész területén. Dohányozni csak a dohányzásra kijelöl helyen a belső udvaron, vagy a bejárattól 5m-re lehetséges. 

Berendezési tárgyakat és textíliákat (pl.: plédet, töröközőt, stb.) a szállodából kivinni tilos! 

 

Bármilyen rendkívüli eseményt - személyi sérülés, tűzeset, vegyszerrel összefüggő havária, balesetveszélyes eszköz vagy tárgy - azonnal jelezni kell a Hostel menedzsernek a +36302522972 telefonszámon vagy a Hostel alatt lévő Nappali Bár személyzetének (nyitva tartási időben:15:00-02:00), aki a megfelelő szabályzat alapján köteles haladéktalanul intézkedni. Tűz esetén használható tűzoltókészülék a konyha folyosón található. Menekülési útvonal: haladjon a lépcsőház felé, majd hátra a belső udvarra.

A Hostelt nem látogathatja lázas, COVID19, továbbá fertőző beteg, gyomor-, bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedő, görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedő, ittas, kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer befolyása alatt álló személy. 

 

A szállás igénybevételével a házirendben foglaltak is ismertnek és elfogadottnak tekintendők A szállás igénybevétele előtt magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók. Rendkívüli események (rosszullét, tűz, bűncselekmény) esetén hívható telefonszám: 112 és a Hostel menedzsment: +36 30 252 2972 

 

Fontos számunkra a véleménye, de minden reklamációt akkor veszünk csak figyelembe, ha azok a tartózkodás ideje alatt vannak jelentve. Utólagos reklamációt nem fogadunk el. Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon a szálláshely vezetőjéhez vagy a szállás munkatársaihoz!. 


 

Kellemes pihenést kíván a Nap Hostel! Várjuk vissza legközelebb is!

 

 

 

HOSTEL RULES 

and regulations

 

Dear guest!

 

Welcome to Pécs and thank you for choosing Nap Hostel. We would like to provide you and our other guests a relaxed and enjoyable stay in our Hostel. For this, please read the following rules carefully and act accordingly. 

By signing the “Check In Form”, you accept and comply with the terms and conditions of the Policy.

 

Thank you for your cooperation and we wish you a pleasant stay in our Hostel! 

Nap Hostel team!

 

ARRIVAL

Rooms are available from 13:00 until 20:00 on arrival and must be vacated by 10:00 on departure. It may be possible to arrive or leave the room outside these times, but please inform the Hostel staff on +36 30 252 2972 in advance. 

If the cleaning is completed early by our staff, it is possible to book the room earlier free of charge at the discretion of the staff, but this cannot be guaranteed without prior notice. It is also possible to store luggages on the day of departure.

Only registered guests can stay in the Hostel. If a visitor arrives in the Hostel, then the guest of the Hostel takes the responsibility. The visitor can only stay in the communal areas, not in the room! It is forbidden to organise parties or loud activities in the common areas and within the hostel premises, which may disturb the peace and quiet of the other residents!

CHECK-IN

In order to occupy the room, all Guests must provide the necessary documents for identification (photographic official ID card or passport) and fill out the "Check In Form"  and sign it. The Hostel will not disclose the data of the guests to a 3rd party in any form, except for legal exceptions, and will keep the data of the guests private. After check-in, the Guest pays in advance for the booked nights (cash and card accepted). 24-hour reception service is available at the hostel: +36302522972.

After paying the accommodation fee, the Guest is entitled to use the services offered by the Hostel. Additional services are available for a fee, please inquire about these at the reception.

The receptionist provides each guest a set of keys containing a magnetic key to the front door, a magnetic door opener for the gates, and the opening code for the number pad next to the courtyard door. In case of loss, damage or missing one of the keys, the Hostel charges a € 20 reimbursement per key set. Access to the building is guaranteed unrestricted with our control system. There is no gate closure. The receptionist then introduces the guest to the room / bed reserved for them. The guest is entitled to use only the room / bed provided by the Hostel's staff. If you use another room / bed not booked for you, you will be charged € 5 per bed.

STAYING

The damage caused by negligence or wilful misconduct will be compensated by the person who caused it. In the event of damage, the Guest agrees to settle the damage cost in cash before leaving the accommodation. If the Guest is not able to pay for the damage on the spot, they shall accept the Hostel's claim for damages and shall bear all additional costs incurred in connection with the payment of the damages. A record of this will be kept. 

We are not responsible for any valuables left in the room or on the Hostel premises! If you wish to leave your valuables in a safe, please ask the reception for assistance! The daily cost of the safe is 5€. In any case, any lost property must be handed in to the reception desk where it will be registered. Lost property is stored for one month. After the storage period, the found objects will be destroyed or, at the request and expense of the guest, mailed to the address indicated at check-in. 

Between 22.00 and 08.00 during the rest period, please refrain from any loud and disturbing activities that may disturb the rest of others. If you do not cease the activity that disturbs the rest of others, even if requested by the receptionist, the Hostel has the right to exclude the Guest who disturbs others.

Due to a breach of the policy, the guest will not be refunded the price of the accommodation, regardless of the number of shortened periods or the number of days spent. You can exclude a person for:

  • commits an offence or intentional malfeasance

  • endangers his / her own or other physical integrity

  • from 22.00 to 8.00 disturbs the peace of guests who want to relax.

  • does not respect the inhabitants in any way, disturbs their calm or does not respect the rules of basic human coexistence and cultured behaviour

COMMON AREAS

We ask our guests to take into account and observe basic hygiene rules when protecting the health of their own and other guests when using the kitchen. If a guest repeatedly violates the hygiene rules by compromising the health of other guests, they can be excluded from the accommodation. The refrigerator can be used by anyone, but please always bring your own food at your departure. The use of household appliances (eg microwaves, electric kettles, coffee makers, etc ...) in the rooms is strictly forbidden!

The balcony can only be used by guests staying in Room 3 at their own risk. Leaning over or sitting on the stone fence and smoking on the balcony is forbidden!

Please disconnect any electrical appliance after use everywhere in the hostel. Please observe basic hygiene rules and regulations when using the water blocks.

Guests are kindly requested to turn off the taps, turn off the lights after use and respect basic environmental and energy saving principles, thus protecting the immediate environment. Please also report any faults to the staff. In the event of large amounts of dirt, please ask for assistance at reception. In Dormitory rooms, staff are authorised to clean the free beds and their surroundings. Please allow this and do not obstruct the work of the cleaners. 

Pets are not allowed in the Hostel!

The entire Hostel is non-smoking! The Hostel has a fire alarm system which is activated in case of smoking. The Hostel is entitled to charge the cost of the alarm to any Guest who triggers a false alarm by smoking in the entire Hostel area. Smoking is allowed only in the designated smoking area in the inner courtyard or within 5m from the entrance. 

It is forbidden to take furniture and textiles (e.g. blankets, towels, etc.) out of the hostel. 

Any incident - personal injury, fire, chemical incident, accidental damage, dangerous objects - must be immediately reported to the Hostel Manager at +36302522972 or to the staff of the Bar under the Hostel (opening hours:15:00-02:00), who will take immediate action in accordance with the relevant regulations. In case of fire, fire extinguishers are available in the kitchen corridor. Escape route: proceed towards the staircase and then back to the inner courtyard.

Persons with fever, COVID19, infectious diseases, diseases of the stomach, intestines or skin, convulsions, loss of consciousness, or diseases with conspicuous or extensive pathological lesions, or persons under the influence of intoxicants, drugs or intoxicating substances are not allowed to visit the Hostel. 

 

By using the accommodation, the guest is deemed to have read, understood and accepted the terms and conditions of the house rules. In matters not covered by the house rules, the relevant Civil Code legislation shall apply. In the event of an emergency (sickness, fire, crime), the telephone number to call is 112 and the Hostel management is +36 30 252 2972 

 

Your opinion is important to us, but all complaints will only be taken into account if they are reported during your stay. We do not accept any subsequent complaints. Please contact the hostel manager or the hostel staff with any suggestions or requests.

Please enjoy your stay at Nap Hostel! Hope to see you back!

 
ENG
bottom of page